Wil je in de komende zomervakantie samen met je kind(eren) gaan wandelen, maar zijn ze er meestal al snel klaar mee? Dan is de hobbyhorse van je kind misschien een mooi zetje voor ze om toch gezellig mee te gaan, want wie wil er nu niet op buitenrit met haar eigen hobbyhorse?
Thuis zijn er natuurlijk de nodige voorbereidingen te treffen. Nadat de hobbyhorse eerst gepoetst is, is het tijd om ‘op te zadelen’. Met een touwhalster en bijpassende teugels of met een mooie neckrope is de hobbyhorse klaar om aan de buitenrit te beginnen. Om het helemaal af te maken zijn er zelfs oornetjes voor je hobbyhorse.
Eenmaal onderweg is er ruimte om te stappen, te draven of zelfs te galopperen. Maar vergeet vooral alle mogelijke sprongen die je tegenkomt niet, er zijn onderweg zoveel mogelijkheden om het springen met je hobbyhorse te oefenen. Een hekje aan de kant, een omgevallen boomstam, een kuil in de grond. Als je als ouder een aantal voorbeelden laat zien, zullen ze al snel hun eigen fantasie gebruiken en zelf de obstakels zien die ze kunnen gebruiken om overheen te springen. Let er hierbij uiteraard altijd goed op dat er plek is om veilig te landen, en dat de hindernissen niet hoger zijn dan je kind aan kan (hoger springen kun je beter oefenen met losse hindernissen waarbij de stok valt wanneer je kind deze aanraakt).
Met al dat trainen is het natuurlijk ook belangrijk dat de hobbyhorse onderweg af en toe even de tijd krijgt om wat te grazen en wat water te drinken. Hier kun je als ouder zijnde leuk meegaan in de fantasie van je kind.
Wanneer de wandeling klaar is, is het tijd om de hobbyhorse ‘af te zadelen’. Nadat de hobbyhorse is afgezadeld, kan hij eventueel lekker warm blijven onder een mooi dekentje.
Laat je kind vooral ook meedenken met de route die jullie wandelen, zo kan er voor iedereen onderweg voldoende te doen en te zien zijn. En mocht iedereen het naar zijn zin hebben gehad, dan is het een mooi idee om in de vakantie nog eens samen een buitenrit te maken.